Creatieve tuinontwerpen

'Onze tuinen zijn meesterwerken. We realiseren alleen het beste, dus ook bij u.'

Makers van tuinontwerpen

in regio Nijmegen

In een tuinontwerp komt je nieuwe tuin voor het eerst tot leven! Een passend tuinontwerp is een combinatie van de laatste trends, de expertise van de tuinarchitect én natuurlijk jouw wensen met betrekking tot je tuin. Samen komen we tot een uniek resultaat. Onze ontwerpen zijn creatief, doordacht en met oog voor groen en functionaliteit gemaakt. Of je nu op zoek bent naar een tuin waar kinderen vrijuit kunnen spelen, een heerlijke plek om tot rust te komen, of een terras waar je met vrienden en familie kunt genieten. Wij helpen je graag. 

Maak een afspraak met onze tuinarchitect

In het eerste gesprek hebben we het samen over alle wensen en ideeën met betrekking tot de tuin. We hebben het over de stijl, het gebruik en alle andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Na het gesprek wordt er een tuinontwerp gemaakt waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samenkomen. 

Fases van een tuinontwerp

Adviesgesprek met tuinarchitect

In het adviesgesprek met de tuinarchitect bespreek je de wensen en ideeën die je hebt met betrekking tot je nieuwe tuin. Met als belangrijkste vraag “Hoe ziet je droomtuin eruit?”. We hebben het over de stijl van je tuin, de elementen die in je tuin naar voren komen, met wie je gebruik maakt van je tuin en op welk moment. Ook bespreek je samen met de tuinarchitect je wensen met betrekking tot de aanlegperiode, tuinverlichting, beplanting, en beregening. Waarbij we uiteraard rekening houden met de zonnestand. 

Realisatie van het tuinontwerp

Op basis van je tuinwensen en de laatste trends maakt de tuinarchitect een tuinontwerp. De tuinarchitect weet precies hoe je efficiënt en creatief met ruimtes om gaat. Het is ook mogelijk om een plan met betrekking tot tuinverlichting, beplanting, beregening en toe te laten voegen aan het tuinontwerp. 

Presentatie van uw gepersonaliseerde tuinontwerp

De tuinarchitect presenteert je het tuinontwerp. Hij of zij laat zien hoe hij jouw tuinwensen naar het ontwerp heeft vertaald. Het is het eerste moment waarin je droomtuin voor het eerst tot leven komt! Gedurende het gesprek is er ruimte voor het geven van feedback. Om zo tot een nog beter resultaat te komen. Na de presentatie van het tuinontwerp worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Ben je tevreden met het tuinontwerp? Fijn! Dan is de volgende stap de realisatie van je nieuwe tuin.

parallax background

Onze hoveniers werken met passie voor het vak en natuurlijk met 'groene vingers'. Wij willen niets liever dan het beste resultaat leveren aan onze klanten.

Extra opties tuinontwerp

In een gedegen tuinontwerp wordt naast een creatief ontwerp ook aandacht gegeven aan de beplanting, beregening van je beplanting en de verlichting van je tuin. Aan de hand van je wensen, de stand van de zon en de mate van onderhoud wordt de beplanting en juiste wijze van beregening geselecteerd. Bij het selecteren van de juiste verlichting wordt voornamelijk gekeken naar de unieke elementen en zichtlijnen van je tuin. Zo kun je ook 's avonds optimaal genieten van je tuin. 

Klantverhalen

Wie kan er nou beter over ons vertellen dan onze klanten? Bekijk onze reviews op Hovenier Nederland. Wij zijn met een gemiddelde score van 9,2 op basis van 112 recensies meer dan trots! 

 • Familie Kunneman

  Stadstuin in Nijmegen

  Uw Tuin heeft goed geluisterd naar onze wensen en smaak en dit vertaalt naar een super ontwerp. Ondanks de kleine afmetingen hebben we verschillende zithoeken zodat er op elk moment van de dag een fijne plek is om te zitten. We wilden een tuin die past bij het rivierenlandschap en dat is gelukt. De aanleg en de nazorg zijn ook top. De tuinmannen hebben hard gewerkt en alles elke dag schoon achtergelaten. Kortom: super tevreden!   

  10

 • Moderne tuin in Nijmegen met zwembad en tuinhuis. Deze tuin is ontworpen door de tuinarchitecten van Uw Tuin Hoveniers en aangelegd door de hoveniers van Uw Tuin Hoveniers uit Malden.

  Moderne tuin in Nijmegen

  De hoveniers van UwTuin in Malden hebben de afgelopen maanden van onze tuin een "hollands Alhambra" gemaakt. Alle moeite is gedaan om aan onze wensen te voldoen, waarbij zelfs bomen uit Italië zijn gehaald. Het door een tuinarchitect bedachte concept kreeg na bestudering door Frank van UwTuin een upgrade en latere wensen, het plaatsen van 'red cedar', zorgde voor een nog mooier design en werden ook perfect uitgevoerd.9
 • Familie Bours

  Stadstuin in Nijmegen

  Na intensief ontwerptraject, waarin goed geluisterd is naar onze wensen, zijn we onder begeleiding van Frank tot een mooi eindresultaat gekomen. De medewerkers op locatie waren allemaal even klantvriendelijk en meedenkend! We zijn erg blij met het eindresultaat. Mede door weersomstandigheden liep de planning wat uit, maar als je verzekerd wil zijn van een betrouwbare partij, die ook echt met je meedenkt dan ben je hier aan t juiste adres!  

  9

 • Familie van Koolwijk

  Tuinrenovatie in Arnhem

  Begin oktober hebben wij contact gezocht met Uw Tuin uit Malden. Enkele dagen later hebben wij onze plannen voor de tuinrenovatie besproken. Aangevuld met ideeën en kennis kwam de tuinarchitect de tekening met offerte bespreken. Begin november starten en 3 weken later was het klaar. Nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en een tuinhuis. Het is prachtig geworden. Alle werkzaamheden verliepen soepel en alles werd altijd netjes achtergelaten.10
  Familie van Koolwijk
  Review van Hovenier Nederland
 • Achtertuin van design tuin op de Heilige Landstichting in Nijmegen

  Designtuin in Nijmegen

  Onze woning staat op een unieke locatie midden in de bossen, maar toch niet ver van de stad. Met de inrichting van onze tuin zochten we een goed en betrouwbaar hoveniersbedrijf wat onze wensen kon omzetten in een creatief en realistisch plan. Werkend met een strakke bouwplanning zijn de tuinwerkzaamheden gelijktijdig opgegaan. Bedankt team Uw Tuin uit Malden. Dat bestaat uit een super vriendelijke en vakkundige mensen.  

  9

 • Familie van Geffen

  Tuinontwerp van stadstuin

  In minder dan 5 dagen tijd doemde uit het niets onze mooie stadstuin op. Gewapend met een Pinterest moodboard, een schets, haast én een budget, maakten we onze eerste afspraak. Geen twee weken later, drink ik koffie op onze veranda, onder een trendy pergola. Gedurende het proces is er ruimte geweest om materiaalkeuzes te heroverwegen. We zijn gehoord, begrepen en kunnen deze hovenier zeker aanbevelen. 8
 • Familie Heezen

  Achtertuin in Malden

  We hadden al zelf een ontwerp voor onze achtertuin gemaakt, maar waar overige hoveniers zeiden dat ze het op die manier konden aanleggen, kwam UwTuin met een eigen suggesties waar we zelf niet aan gedacht hadden, maar meteen wilden. Na het tekenen van de offerte konden ze al snel beginnen en met 4 dagen hard werken door 2/3 man, kunnen we er nu volop van genieten. Geen spijt van!  

  9

Je tuin laten ontwerpen en aanleggen door Uw Tuin Hoveniers

Wil je graag een nieuwe tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen en samen met vrienden, familie en vrienden dagelijks van kunt genieten? Dan ben je bij Uw Tuin Hoveniers aan het juiste adres.

Van ons kun je een creatief tuinontwerp, een professionele tuinaanleg en tuinonderhoud verwachten. Dit doen wij met een gepassioneerd team met tuinontwerpers en hoveniers. Natuurlijk op basis van jouw tuinwensen. 

Wij hebben sinds 1862 de missie om Nederland groener te maken. Deze missie maken wij waar door met passie voor groen en het hoveniers vak groene unieke tuinen te realiseren. Wij zijn er voor particulieren en bedrijven in de Nijmegen, Malden, Arnhem en omstreken. Neem contact met ons op en ontdek hoe we samen jouw buitenruimte kunnen veranderen tot een oase van groen geluk.

Veelgestelde vragen

1Wat zijn de voordelen van een gepersonaliseerd tuinontwerp?
Een tuinontwerp biedt handvaten voor de aanleg van jouw nieuwe droomtuin. Het maken van een tuinontwerp zorgt ervoor dat je nadenkt over de wensen die je hebt en hoe je dit vertaalt naar de tuin. Zo krijg jij en de hoveniers die aan de slag gaan in de tuin een helder beeld van het tuinplan. Het ontwerpen van een tuin kent 3 fases bij Uw Tuin Hoveniers. De eerste fase is het adviesgesprek met de tuinarchitect. In het adviesgesprek met de tuinarchitect bespreek je de wensen en tuin ideeën die je hebt met betrekking tot je nieuwe tuin. Met als belangrijkste vraag “Hoe ziet je droomtuin eruit?”. Natuurlijk bespreken wij ook de sfeer en materialen je graag terugziet in je tuin en op welke manier en met wie jij van je nieuwe droomtuin wil genieten! Ook bespreek je samen met de tuinarchitect je wensen met betrekking tot de tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. Na het gesprek met de tuinarchitect wordt er een tuinontwerp tuinontwerp gemaakt. Waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samen komen. Deze specialist weet precies hoe je het meest efficiënt en creatief met ruimtes om gaat. Het tuinontwerp bevat ook een plan met betrekking tot tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. De tuinarchitect presenteert je het tuinontwerp in een gesprek. Waarin je nieuwe droomtuin voor het eerst tot leven komt. In dit gesprek heb je de ruimte om je feedback te geven op het tuinontwerp. Waarna de puntjes op de ‘i’ kunnen worden gezet. Ben je tevreden met het tuinontwerp? Dan kunnen wij beginnen met het plannen van de tuinaanleg van je droomtuin
2Wat zijn de kosten van een tuinontwerp?
Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Met een vooropgezet plan; een tuinontwerp op maat, lukt dit zeker! Benieuwd wat de kosten zijn van het laten maken van een tuinontwerp? Lees dan verder. De kosten van een tuinontwerp bestaan uit het aantal uren dat wij bezig zijn met het ontwerpen. Onze tuinarchitecten hebben jaren ervaring waardoor zij over de benodigde kennis bezitten om jouw wensen en hun expertise efficiënt door te vertalen naar een passend tuinontwerp. Heeft u een grote tuin in of rondom Nijmegen waar veel aan veranderd zal gaan worden (denk aan tuinhuisjes, vijvers, bestrating, etc). Of heeft u een iets kleinere (stads)tuin waar slechts een aantal aspecten veranderd moeten worden? Qua uren zit er wat verschil tussen voorbeeld A en B. Gemiddeld bedragen de kosten van een tuinontwerp tussen de €600,- en € 1000,-. Nadat de tuinarchitect het ontwerp heeft gemaakt wordt dit aan jou gepresenteerd. In deze presentatie benoemt de tuinarchitect alle tuinelementen. In het gesprek is er ruimte om feedback te geven op het ontwerp. Uw Tuin Hoveniers hanteert 1 vrijblijvende correctieronde naar aanleiding van het ontwerp. Wanneer er na deze versie nog aanpassingen gedaan dienen te worden, worden er tegen uurtarief extra kosten in rekening gebracht.
3Waar bestaat een tuinontwerp uit?
Het ontwerpen van een tuin kent 3 fases bij Uw Tuin Hoveniers. De eerste fase is het adviesgesprek met de tuinarchitect. In het adviesgesprek met de tuinarchitect bespreek je de wensen en tuin ideeën die je hebt met betrekking tot je nieuwe tuin. Met als belangrijkste vraag “Hoe ziet je droomtuin eruit?”. Natuurlijk bespreken wij ook de sfeer en materialen je graag terugziet in je tuin en op welke manier en met wie jij van je nieuwe droomtuin wil genieten! Ook bespreek je samen met de tuinarchitect je wensen met betrekking tot de tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. Na het gesprek met de tuinarchitect wordt er een tuinontwerp gemaakt. Waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samen komen. Deze specialist weet precies hoe je het meest efficiënt en creatief met ruimtes om gaat. Het tuinontwerp bevat ook een plan met betrekking tot tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. De tuinarchitect presenteert je het tuinontwerp in een gesprek. Waarin je nieuwe droomtuin voor het eerst tot leven komt. In dit gesprek heb je de ruimte om je feedback te geven op het tuinontwerp. Waarna de puntjes op de ‘i’ kunnen worden gezet. Ben je tevreden met het tuinontwerp? Dan kunnen wij beginnen met het plannen van de aanleg van je droomtuin. Uiteraard is niet iedereen opzoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin dus bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarin, zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, een verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten dragen onder andere meer aan de waarde van uw huis. Uw Tuin Hoveniers verzorgt tuinaanleg in Nijmegen op maat!
4Draagt een tuin bij aan de waarde van mijn huis?
Ja, vaak wordt een huis met tuin meer waard dan andersom! Dit komt omdat het oppervlak van een perceel met tuin groter is, als volgt wordt er meer voor betaald. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt schatten anderen de waarde van het huis vaak hoger in. Uiteraard is niet iedereen opzoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin dus bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarin, zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, een verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten dragen onder andere meer aan de waarde van uw huis. Uw Tuin Hoveniers verzorgt tuinaanleg in Nijmegen en omgeving op maat!
5Wat is de beste tijd om een tuin aan te laten leggen?
Om in het begin van het voorjaar te kunnen genieten van je tuin kun je het beste ruim daarvoor beginnen met het aanleggen van je tuin. Zo kunnen alle planten aantrekken en tot bloei komen. Dit maakt dat beste periode om een tuin aan te leggen de herfst is. In deze periode liggen de sapstromen van de planten stil, is grond warm genoeg om beplanting in te zetten en dit is precies in de periode waarin de nachtvorst in november zijn intrede doet. Waardoor planten in het volgende seizoen beter aan slaan. Daarnaast heb je in najaar net de zomer achter de rug en heb je een helder beeld van hoe jij je nieuwe tuin wil vormgeven en welke elementen voor jouw tuin van belang zijn. Zodat je er in het komende seizoen maximaal van kunt genieten. Zo kun je samen met de tuinarchitect een tuinontwerp maken dat perfect aansluit op je wensen. Waarna wordt bepaald hoe de aanleg wordt aangepakt. Ook neem je hierin mee hoe je tuin onderhouden kan worden. Neem contact op met Uw Tuin Hoveniers voor een oriënterend gesprek en zet de eerste stappen richting een nieuwe groene tuin.

Neem contact op