Designtuin met zwembad, stapstenen, design potten en beplanting. Tuinaanleg door Uw Tuin Hoveniers uit Malden.
Designtuin Beuningen
April 12, 2024
Tuinaanleg van bostuin in Nijmegen. Tuinaanleg door Uw Tuin Hoveniers uit Malden
Bostuin Nijmegen
April 12, 2024

Designtuin in Nijmegen

Tuinwens van de klant

Deze designtuin ligt op de Heilige Landstichting in Nijmegen. Een bosrijke omgeving waar de bewoners een nieuw architectonisch pand is gebouwd. Een belangrijk onderdeel bij de aanleg van deze tuin was ervoor zorgen dat deze woning weer opgaat in de natuurlijke omgeving. Vandaar dat er langgieren, meerstammige bomen zijn aangeplant. Die naast een stuk groen ook wat schaduw aan de achterkant van het huis creëren. Daarnaast is er rekening gehouden met privacy. Waarbij er met het plaatsen van bomen en hagen is gekozen voor de groene oplossing.  

In de bestrating is er op plekken waar veel gelopen wordt gekozen voor grote strakke tegels. Op de plekken waar amper gelopen wordt is halfverharding aangelegd. Waardoor het water zijn weg kan vinden. De voortuin van deze woning bevat ook veel groen en daarnaast parkeergelegenheid voor de bewoners en bezoekers. Deze tuin is ontworpen in samenwerking met de binnenhuisarchitecten van Kap & Berk.  

Maak een afspraak met onze tuinarchitect

In het eerste gesprek hebben we het samen over alle wensen en ideeën met betrekking tot de tuin. We hebben het over de stijl, het gebruik en alle andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Na het gesprek wordt er een tuinontwerp gemaakt waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samenkomen. 

Before & After

Onze woning staat op een unieke locatie middenin de bossen, maar toch niet ver van de stad. Met de inrichting van onze tuin zochten we een goed en betrouwbaar hoveniersbedrijf wat onze wensen kon omzetten in een creatief maar ook realistisch plan. Werkend met een strakke bouwplanning zijn de tuinwerkzaamheden gelijktijdig opgegaan zodat we met het verhuizen ‘schoon’ naar binnen konden, erg fijn! We hebben toen we net in het huis kwamen wonen, de tuin verder afgemaakt zien worden. Wat komt daar veel bij kijken! Een super vriendlelijke en vakkundige mensen.

In de voortuin is prachtige bostuin gecreeerd met een meerstammige Koelreutheria paniculata (blaasjesboom) geplant wat een mooi contrast vormt met onze moderne woning. In de achtertuin is over de gehele breedte een bamboe terras gemaakt waar op ieder moment van de dag wel ergens een plekje in de zon te vinden is. Door de verhoogde border met de meerstammige krenteboompjes wordt de lager geleden tuin volledig geintegreerd bij het terras. De buxus die doorloopt in het bamboeterras maakt dat beeld compleet.

Via de brede trap kom je in de lager gelegen tuin waar een groot gazon ruimte bied om samen met de kinderen te kunnen spelen op de trampoline of een balletje te trappen. Kortom een echte familie tuin waaraan aan alles is gedacht! Bedankt Joep, Frank, Eddy, en natuurlijk uitvoerend het gehele team van Uw Tuin uit Malden9

Neem contact op