Designtuin

'Onze tuinen zijn meesterwerken. We realiseren alleen het beste, dus ook bij u.'

Wat is een designtuin?

Een designtuin is het best te omschrijven als een kunstwerk. Materialen die gebruikt worden zijn uniek en vaak op maat gemaakt. Deze tuin heeft een uitstraling die niet gemakkelijk gekopieerd kan worden. Iedere boom, heesters en plant wordt door de ontwerper in samenspraak met de opdrachtgever uitgezocht en geselecteerd op bijzondere eigenschappen. Een designtuin vertelt een verhaal. Ieder element in de tuin is bijzonder en samen vormen zij een uitgebalanceerd geheel.  

In combinatie met je moderne woonhuis creëer je een eigen unieke stijl. Elementen als een veranda, zwembad, tuinhuis en andere grote materialen versterken deze stijl. Alle elementen die voor jouw unieke droomtuin belangrijk zijn worden meegenomen in het tuinontwerp van een designtuin. Waar onze tuinarchitecten hun expertise en creativiteit tonen.  

Designtuinen waar wij trots op zijn

parallax background

Onze hoveniers werken met passie voor het vak en natuurlijk met 'groene vingers'. Wij willen niets liever dan het beste resultaat leveren aan onze klanten.

De stappen naar een nieuwe designtuin

De voorbereiding op je nieuwe designtuin 

De realisatie van een nieuwe designtuin start met een gesprek met een tuinarchitect. In dit gesprek heb je alle ruimte om je wensen en ideeën met betrekking tot je tuin te delen. Wil jij kunnen genieten van het plonsen in je zwembad? Vind jij het heerlijk om buiten te koken in je buitenkeuken? Zit je graag op een rustige plek een boek te lezen? Of heb je andere tuin ideeën? Deel ze allemaal. Ook bespreek je samen met de tuinarchitect de wensen over de stijl, het gebruik van je tuin en je wensen met betrekking tot de tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. 

Na het gesprek met de tuinarchitect wordt er een tuinontwerp gemaakt. Waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samen komen. Deze specialist weet precies hoe je het meest efficiënt en creatief met ruimtes om gaat. Het tuinontwerp bevat ook een plan met betrekking tot tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. De tuinarchitect presenteert je het tuinontwerp in een gesprek. Waarin je nieuwe droomtuin voor het eerst tot leven komt. 

De aanleg van een designtuin 

De volgende stap in het maken van je designtuin is de tuinaanleg. Aan de hand van het tuinontwerp starten onze vakbekwame hoveniers met de transformatie van je tuin tot sfeervolle droomtuin.  

De eerste stap bij de aanleg van je designtuin is het opschonen van je bestaande tuin. Materialen worden gesorteerd en afgevoerd voor de juiste verwerking en recycling. Nadat het sloopwerk gedaan is start de aanleg van je designtuin. Waarbij de grond als basis geldt. De grond is het fundament voor een duurzame tuin die jaren meegaat. Hierbij wordt aandacht gegeven aan de structuur van de grond. Om verzakkingen en waterproblemen te voorkomen en als duurzame fundering voor nieuwe beplanting.  

Na het grondwerk is het tijd voor het plaatsen van grote elementen, zoals een zwembad, een tuinhuis, schuttingen en bestrating. Je nieuwe tuin begint nu echt tot leven te komen. Ook word je nieuwe tuinverlichting aangesloten. Zodat je ook ‘s avonds van je designtuin kunt genieten.  

De laatste, en belangrijkste fase bij het realiseren van je designtuin is de beplanting. Wij spitten je plantvakken goed om en bemesten je grond. Zodat je nieuwe groen de beste start krijgt. Bomen, heesters en vaste planten worden volgens het beplantingsplan geplant.  

Genieten van je nieuwe designtuin 

Na een periode waarin jij je tuin dagelijks mooier hebt zien worden komt de laatste fase in zicht. De oplevering van je nieuwe tuin. Dit betekent dat je kan gaan genieten van je nieuwe designtuin. De eerste koffietjes met zonsopgang, maaltijden in de avond en versnaperingen met zonsondergang zijn een feit. Je tuin is in topconditie en dit wil je natuurlijk graag zo houden. Je tuin onderhouden is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je tuin in optimale staat blijft. Wil jij je tuin door ons laten onderhouden? Dat kan zeker. Van het maaien van je gazon tot het snoeien van struiken en bomen, wij zorgen ervoor dat je tuin er verzorgd uitziet. Je weet ons te vinden. 

Klantverhalen

Wie kan er nou beter over ons vertellen dan onze klanten? Bekijk onze reviews op Hovenier Nederland. Wij zijn met een gemiddelde score van 9,2 op basis van 109 recensies meer dan trots! 

 • Familie Kunneman

  Stadstuin in Nijmegen

  Uw Tuin heeft goed geluisterd naar onze wensen en smaak en dit vertaalt naar een super ontwerp. Ondanks de kleine afmetingen hebben we verschillende zithoeken zodat er op elk moment van de dag een fijne plek is om te zitten. We wilden een tuin die past bij het rivierenlandschap en dat is gelukt. De aanleg en de nazorg zijn ook top. De tuinmannen hebben hard gewerkt en alles elke dag schoon achtergelaten. Kortom: super tevreden!   

  10

 • Moderne tuin in Nijmegen

  De hoveniers van UwTuin in Malden hebben de afgelopen maanden van onze tuin een "hollands Alhambra" gemaakt. Alle moeite is gedaan om aan onze wensen te voldoen, waarbij zelfs bomen uit Italië zijn gehaald. Het door een tuinarchitect bedachte concept kreeg na bestudering door Frank van UwTuin een upgrade en latere wensen, het plaatsen van 'red cedar', zorgde voor een nog mooier design en werden ook perfect uitgevoerd.9
 • Familie Bours

  Stadstuin in Nijmegen

  Na intensief ontwerptraject, waarin goed geluisterd is naar onze wensen, zijn we onder begeleiding van Frank tot een mooi eindresultaat gekomen. De medewerkers op locatie waren allemaal even klantvriendelijk en meedenkend! We zijn erg blij met het eindresultaat. Mede door weersomstandigheden liep de planning wat uit, maar als je verzekerd wil zijn van een betrouwbare partij, die ook echt met je meedenkt dan ben je hier aan t juiste adres!  

  9

 • Familie van Koolwijk

  Tuinrenovatie in Arnhem

  Begin oktober hebben wij contact gezocht met Uw Tuin uit Malden. Enkele dagen later hebben wij onze plannen voor de tuinrenovatie besproken. Aangevuld met ideeën en kennis kwam de tuinarchitect de tekening met offerte bespreken. Begin november starten en 3 weken later was het klaar. Nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en een tuinhuis. Het is prachtig geworden. Alle werkzaamheden verliepen soepel en alles werd altijd netjes achtergelaten.10
  Familie van Koolwijk
  Review van Hovenier Nederland
 • Designtuin in Nijmegen

  Onze woning staat op een unieke locatie midden in de bossen, maar toch niet ver van de stad. Met de inrichting van onze tuin zochten we een goed en betrouwbaar hoveniersbedrijf wat onze wensen kon omzetten in een creatief en realistisch plan. Werkend met een strakke bouwplanning zijn de tuinwerkzaamheden gelijktijdig opgegaan. Bedankt team Uw Tuin uit Malden. Dat bestaat uit een super vriendelijke en vakkundige mensen.  

  9

 • Familie van Geffen

  Tuinontwerp van stadstuin

  In minder dan 5 dagen tijd doemde uit het niets onze mooie stadstuin op. Gewapend met een Pinterest moodboard, een schets, haast én een budget, maakten we onze eerste afspraak. Geen twee weken later, drink ik koffie op onze veranda, onder een trendy pergola. Gedurende het proces is er ruimte geweest om materiaalkeuzes te heroverwegen. We zijn gehoord, begrepen en kunnen deze hovenier zeker aanbevelen. 8
 • Familie Heezen

  Achtertuin in Malden

  We hadden al zelf een ontwerp voor onze achtertuin gemaakt, maar waar overige hoveniers zeiden dat ze het op die manier konden aanleggen, kwam UwTuin met een eigen suggesties waar we zelf niet aan gedacht hadden, maar meteen wilden. Na het tekenen van de offerte konden ze al snel beginnen en met 4 dagen hard werken door 2/3 man, kunnen we er nu volop van genieten. Geen spijt van!  

  9

Designtuin laten ontwerpen en aanleggen door Uw Tuin Hoveniers

Wil je graag een nieuwe designtuin waar je heerlijk tot rust kunt komen en samen met vrienden, familie, vrienden, collega’s of klanten dagelijks van kunt genieten? Dan ben je bij Uw Tuin Hoveniers aan het juiste adres. 

Van ons kun je een creatief tuinontwerp, een professionele tuinaanleg en tuinonderhoud verwachten. Dit doen wij met een gepassioneerd team met tuinontwerpers en hoveniers. En natuurlijk de input van jou.

Wij hebben sinds 1862 de missie om Nederland groener te maken. Deze missie maken wij waar door met passie voor groen en het hoveniers vak groene droomtuinen te realiseren. Wij zijn er voor particulieren en bedrijven in de Nijmegen, Malden, Arnhem en omstreken. Kom langs in Malden of neem contact op om het starten met het maken van je droomtuin.

Veelgestelde vragen

1Waar leggen jullie tuinen aan?
Uw Tuin Hoveniers is opgericht in Cuijk en momenteel werkzaam vanuit Malden. Wij zijn naast Cuijk en Malden ook actief in Nijmegen, Arnhem, Molenhoek, Mook, Huissen, Beneden – Leeuwen, Gendt, Groesbeek, Elst en Lent. Woon je ergens anders? Wij zijn voornamelijk actief binnen een straal van 40km vanuit Malden. Woon je verder? Neem dan contact op, dan bespreken wij de mogelijkheden met elkaar. Hoeveel tijd kost het aanleggen van een tuin? De duur van het aanleggen van een tuin verschilt per tuin. Factoren die je hierbij moet meenemen zijn de grootte van de tuin, de complexiteit van de aanleg van de tuin en de periode van het jaar. De drukste periode bij Uw Tuin Hoveniers is van april tot en met juli. In deze periode duurt het aanleggen van een tuin vaak langer dan in de andere maanden. Dit komt omdat wij dan meerdere project hebben lopen. Afhankelijk van bovenstaande factoren kost het aanleggen van een tuin 1 week tot 6 maanden.
2Wat is de beste periode om een tuin aan te leggen?
Om in het begin van het voorjaar te kunnen genieten van je tuin kun je het beste ruim daarvoor beginnen met het aanleggen van je tuin. Zo kunnen alle planten aantrekken en tot bloei komen. Dit maakt dat beste periode om een tuin aan te leggen de herfst is. In deze periode liggen de sapstromen van de planten stil, is grond warm genoeg om beplanting in te zetten en dit is precies in de periode waarin de nachtvorst in november zijn intrede doet. Waardoor planten in het volgende seizoen beter aan slaan. Daarnaast heb je in najaar net de zomer achter de rug en heb je een helder beeld van hoe jij je nieuwe tuin wil vormgeven en welke elementen voor jouw tuin van belang zijn. Zodat je er in het komende seizoen maximaal van kunt genieten. Zo kun je samen met de tuinarchitect een tuinontwerp maken dat perfect aansluit op je wensen. Waarna wordt bepaald hoe de aanleg wordt aangepakt. Ook neem je hierin mee hoe je tuin onderhouden kan worden. Neem contact op met Uw Tuin Hoveniers voor een oriënterend gesprek en zet de eerste stappen richting een nieuwe groene tuin.
3Wat zijn de kosten van een tuinontwerp?
Wegdromen in de tuin die u altijd al gewild heeft? Met een vooropgezet plan; een tuinontwerp op maat, lukt dit zeker! Benieuwd wat de kosten zijn van het laten maken van een tuinontwerp? Lees dan verder. De kosten van een tuinontwerp bestaan uit het aantal uren dat wij bezig zijn met het ontwerpen. Onze tuinarchitecten hebben jaren ervaring waardoor zij over de benodigde kennis bezitten om jouw wensen en hun expertise efficiënt door te vertalen naar een passend ontwerp. Heeft u een grote tuin in of rondom Nijmegen waar veel aan veranderd zal gaan worden (denk aan tuinhuisjes, vijvers, bestrating, etc). Of heeft u een iets kleinere (stads)tuin waar slechts een aantal aspecten veranderd moeten worden? Qua uren zit er wat verschil tussen voorbeeld A en B. Gemiddeld bedragen de kosten van een tuinontwerp tussen de €600,- en € 1000,-. Nadat de tuinarchitect het ontwerp heeft gemaakt wordt dit aan jou gepresenteerd. In deze presentatie benoemt de tuinarchitect alle tuinelementen. In het gesprek is er ruimte om feedback te geven op het ontwerp. Uw Tuin Hoveniers hanteert 1 vrijblijvende correctieronde naar aanleiding van het ontwerp. Wanneer er na deze versie nog aanpassingen gedaan dienen te worden, worden er tegen uurtarief extra kosten in rekening gebracht.
4Draagt een tuin bij aan de waarde van mijn huis?
Ja, vaak wordt een huis met tuin meer waard dan andersom! Dit komt omdat het oppervlak van een perceel met tuin groter is, als volgt wordt er meer voor betaald. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt schatten anderen de waarde van het huis vaak hoger in. Uiteraard is niet iedereen opzoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin dus bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarin, zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, een verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten dragen onder andere meer aan de waarde van uw huis. Uw Tuin verzorgt Tuinaanleg Nijmegen op maat!
5Wat kost het aanleggen van een tuin?
Uw Tuin Hoveniers is de plek waar u zich thuis voelt, alleen en met een goed gezelschap, waar u kunt genieten van een heerlijke barbecue en waar u kunt relaxen. Hieronder zullen wij uitleggen hoe de kosten van de tuinaanleg tot stand komen. Kosten tuinaanleg Nijmegen Wij willen uw droomtuin in een keer goed aanleggen, zodat u seizoenen lang kunt genieten van een prachtige tuin. De kosten voor het aanleggen van uw tuin kunnen wij beter inschatten met wat extra informatie, bij het aanvragen van een offerte via onze website vragen wij deze informatie. Het eerste waar wij naar kijken is de oppervlakte van uw tuin, zodat wij een goede inschatting kunnen maken van het tuinproject. Daarnaast zijn uw wensen, groot als klein van belang. Bij grotere project komen er meer aspecten bij kijken die meewegen aan het plan. Bij het realiseren van uw wensen helpt een tuinontwerp. Een tuinontwerp help je bij het maken van keuzes met betrekking tot de inrichting van je tuin en het is een draaiboek voor onze hoveniers. Wellicht heeft u een aantal ideeën voor uw nieuwe tuin, wij denken graag met je mee. U kunt bij ons uiteraard een offerte aanvragen via de website. Dan komen wij met een zo goed mogelijke schatting van de kosten bij u terug, wij nemen uiteraard uw wensen en behoeften mee in het prijsvoorstel.

Neem contact op