Professionele aanleg

'Onze tuinen zijn meesterwerken. We realiseren alleen het beste, dus ook bij u.'

Tuinaanleg voor jou

Wij krijgen energie van het aanleggen of renoveren van unieke groene tuinen. Dit doen wij in de regio van Arnhem en Nijmegen. Samen met de input van jou, onze specialisten en partners komen wij tot het beste resultaat. Ieder werkt op zijn of haar eigen vakgebied om van jouw tuin een droomtuin te maken! Zo kun je denken aan een specialist op het gebied van beregening, zwembadbouw, tuinverlichting en diverse producten passend binnen het project.

Maak een afspraak met onze tuinarchitect

In het eerste gesprek hebben we het samen over alle wensen en ideeën met betrekking tot de tuin. We hebben het over de stijl, het gebruik en alle andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Na het gesprek wordt er een tuinontwerp gemaakt waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samenkomen. 

De stappen naar een nieuwe tuin

1. Opschonen van je bestaande tuin

De eerste stap bij de aanleg van je tuin is het opschonen van je bestaande tuin. Waarbij rekening wordt gehouden met bestaande elementen die onderdeel van de tuin kunnen blijven. Overige materialen worden gesorteerd en afgevoerd voor de juiste verwerking en recycling. Nadat het sloopwerk gedaan is start de aanleg van je nieuwe tuin. Waarbij de grond als basis geldt. De grond is het fundament voor een groene tuin die jaren meegaat. Hierbij wordt aandacht gegeven aan de structuur van de grond. Om verzakkingen en waterproblemen te voorkomen en als duurzame fundering voor nieuwe beplanting.

2. Plaatsen van grote materialen

Na het grondwerk is het tijd voor het plaatsen van bouwwerken, schuttingen, bestrating en vlonders. Je nieuwe tuin begint nu echt tot leven te komen. Ook word je nieuwe tuinverlichting aangesloten. Zodat je ook ‘s avonds van de tuin kunt genieten.

3. Beplanten van je groene tuin!

De laatste en mooiste fase bij het realiseren van je nieuwe tuin is de beplanting. Wij spitten je plantvakken goed om, bemesten je grond en beplanten het. Zo krijgt je nieuwe groen de beste start krijgt. Bomen, heesters en vaste planten worden volgens het beplantingsplan geplant.

parallax background

Onze hoveniers werken met passie voor het vak en natuurlijk met 'groene vingers'. Wij willen niets liever dan het beste resultaat leveren aan onze klanten.

Tuinelementen

Wij hebben verschillende tuinelementen die jouw tuin tot een groene droomtuin maken.

Klantverhalen

Wie kan er nou beter over ons vertellen dan onze klanten? Bekijk onze reviews op Hovenier Nederland. Wij zijn met een gemiddelde score van 9,2 op basis van 112 recensies meer dan trots! 

 • Familie Kunneman

  Stadstuin in Nijmegen

  Uw Tuin heeft goed geluisterd naar onze wensen en smaak en dit vertaalt naar een super ontwerp. Ondanks de kleine afmetingen hebben we verschillende zithoeken zodat er op elk moment van de dag een fijne plek is om te zitten. We wilden een tuin die past bij het rivierenlandschap en dat is gelukt. De aanleg en de nazorg zijn ook top. De tuinmannen hebben hard gewerkt en alles elke dag schoon achtergelaten. Kortom: super tevreden!   

  10

 • Moderne tuin in Nijmegen met zwembad en tuinhuis. Deze tuin is ontworpen door de tuinarchitecten van Uw Tuin Hoveniers en aangelegd door de hoveniers van Uw Tuin Hoveniers uit Malden.

  Moderne tuin in Nijmegen

  De hoveniers van UwTuin in Malden hebben de afgelopen maanden van onze tuin een "hollands Alhambra" gemaakt. Alle moeite is gedaan om aan onze wensen te voldoen, waarbij zelfs bomen uit Italië zijn gehaald. Het door een tuinarchitect bedachte concept kreeg na bestudering door Frank van UwTuin een upgrade en latere wensen, het plaatsen van 'red cedar', zorgde voor een nog mooier design en werden ook perfect uitgevoerd.9
 • Familie Bours

  Stadstuin in Nijmegen

  Na intensief ontwerptraject, waarin goed geluisterd is naar onze wensen, zijn we onder begeleiding van Frank tot een mooi eindresultaat gekomen. De medewerkers op locatie waren allemaal even klantvriendelijk en meedenkend! We zijn erg blij met het eindresultaat. Mede door weersomstandigheden liep de planning wat uit, maar als je verzekerd wil zijn van een betrouwbare partij, die ook echt met je meedenkt dan ben je hier aan t juiste adres!  

  9

 • Familie van Koolwijk

  Tuinrenovatie in Arnhem

  Begin oktober hebben wij contact gezocht met Uw Tuin uit Malden. Enkele dagen later hebben wij onze plannen voor de tuinrenovatie besproken. Aangevuld met ideeën en kennis kwam de tuinarchitect de tekening met offerte bespreken. Begin november starten en 3 weken later was het klaar. Nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en een tuinhuis. Het is prachtig geworden. Alle werkzaamheden verliepen soepel en alles werd altijd netjes achtergelaten.10
  Familie van Koolwijk
  Review van Hovenier Nederland
 • Achtertuin van design tuin op de Heilige Landstichting in Nijmegen

  Designtuin in Nijmegen

  Onze woning staat op een unieke locatie midden in de bossen, maar toch niet ver van de stad. Met de inrichting van onze tuin zochten we een goed en betrouwbaar hoveniersbedrijf wat onze wensen kon omzetten in een creatief en realistisch plan. Werkend met een strakke bouwplanning zijn de tuinwerkzaamheden gelijktijdig opgegaan. Bedankt team Uw Tuin uit Malden. Dat bestaat uit een super vriendelijke en vakkundige mensen.  

  9

 • Familie van Geffen

  Tuinontwerp van stadstuin

  In minder dan 5 dagen tijd doemde uit het niets onze mooie stadstuin op. Gewapend met een Pinterest moodboard, een schets, haast én een budget, maakten we onze eerste afspraak. Geen twee weken later, drink ik koffie op onze veranda, onder een trendy pergola. Gedurende het proces is er ruimte geweest om materiaalkeuzes te heroverwegen. We zijn gehoord, begrepen en kunnen deze hovenier zeker aanbevelen. 8
 • Familie Heezen

  Achtertuin in Malden

  We hadden al zelf een ontwerp voor onze achtertuin gemaakt, maar waar overige hoveniers zeiden dat ze het op die manier konden aanleggen, kwam UwTuin met een eigen suggesties waar we zelf niet aan gedacht hadden, maar meteen wilden. Na het tekenen van de offerte konden ze al snel beginnen en met 4 dagen hard werken door 2/3 man, kunnen we er nu volop van genieten. Geen spijt van!  

  9

Je tuin laten ontwerpen en aanleggen door Uw Tuin

Wil je graag een nieuwe tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen en samen met vrienden, familie, vrienden, collega’s of klanten dagelijks van kunt genieten? Dan ben je bij Uw Tuin aan het juiste adres.

Van ons kun je een creatief tuinontwerp, een professionele tuinaanleg en tuinonderhoud verwachten. Dit doen wij met een gepassioneerd team met tuinontwerpers en hoveniers. En natuurlijk de input van jou.

Wij hebben sinds 1862 de missie om Nederland groener te maken. Deze missie maken wij waar door met passie voor groen en het hoveniers vak groene droomtuinen te realiseren. Wij zijn er voor particulieren en bedrijven in de Nijmegen, Malden, Arnhem en omstreken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen jouw tuin kunnen veranderen tot een oase van groen geluk.

Veelgestelde vragen

1Wat is de beste periode om een tuin aan te leggen?
Om in het begin van het voorjaar te kunnen genieten van je tuin kun je het beste ruim daarvoor beginnen met het aanleggen van je tuin. Zo kunnen alle planten aantrekken en tot bloei komen. Dit maakt dat beste periode om een tuin aan te leggen de herfst is. In deze periode liggen de sapstromen van de planten stil, is grond warm genoeg om beplanting in te zetten en dit is precies in de periode waarin de nachtvorst in november zijn intrede doet. Waardoor planten in het volgende seizoen beter aan slaan. Daarnaast heb je in najaar net de zomer achter de rug en heb je een helder beeld van hoe jij je nieuwe tuin wil vormgeven en welke elementen voor jouw tuin van belang zijn. Zodat je er in het komende seizoen maximaal van kunt genieten. Zo kun je samen met de tuinarchitect een tuinontwerp maken dat perfect aansluit op je wensen. Waarna wordt bepaald hoe de aanleg wordt aangepakt. Ook neem je hierin mee hoe je tuin onderhouden kan worden. Neem contact op met Uw Tuin Hoveniers voor een oriënterend gesprek en zet de eerste stappen richting een nieuwe groene tuin.
2Waar leggen jullie tuinen aan?
Uw Tuin Hoveniers is opgericht in Cuijk en momenteel werkzaam vanuit Malden. Wij zijn naast Cuijk en Malden ook actief in Nijmegen, Arnhem, Beuningen, Molenhoek, Mook, Huissen, Beneden – Leeuwen, Gendt, Groesbeek, Elst en Lent. Woon je ergens anders? Wij zijn voornamelijk actief binnen een straal van 30km vanuit Malden. Woon je verder? Neem dan contact op, dan bespreken wij de mogelijkheden met elkaar.
3Hoeveel tijd kost het om een tuin aan te leggen?
De duur van het aanleggen van een tuin verschilt per tuin. Factoren die je hierbij moet meenemen zijn de grootte van de tuin, de complexiteit van de aanleg van de tuin en de periode van het jaar. De drukste periode bij Uw Tuin Hoveniers is van april tot en met juli. In deze periode duurt het aanleggen van een tuin vaak langer dan in de andere maanden. Dit komt omdat wij dan meerdere project hebben lopen. Afhankelijk van bovenstaande factoren kost het aanleggen van een tuin 1 week tot 6 maanden.
4Draagt een tuin bij aan de waarde van mijn huis?
Ja, vaak wordt een huis met tuin meer waard dan andersom! Dit komt omdat het oppervlak van een perceel met tuin groter is, als volgt wordt er meer voor betaald. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt schatten anderen de waarde van het huis vaak hoger in. Uiteraard is niet iedereen opzoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin dus bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarin, zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, een verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten dragen onder andere meer aan de waarde van uw huis. Uw Tuin verzorgt tuinaanleg in Nijmegen en omgeving op maat!
5Waarom een tuinontwerp laten maken?
Een tuinontwerp biedt handvaten voor de aanleg van jouw nieuwe droomtuin. Het maken van een tuinontwerp zorgt ervoor dat je nadenkt over de wensen die je hebt en hoe je dit vertaalt naar de tuin. Zo krijg jij en de hoveniers die aan de slag gaan in de tuin een helder beeld van het tuinplan. Het ontwerpen van een tuin kent 3 fases bij Uw Tuin Hoveniers. De eerste fase is het adviesgesprek met de tuinarchitect. In het adviesgesprek met de tuinarchitect bespreek je de wensen en tuin ideeën die je hebt met betrekking tot je nieuwe tuin. Met als belangrijkste vraag “Hoe ziet je droomtuin eruit?”. Natuurlijk bespreken wij ook de sfeer en materialen je graag terugziet in je tuin en op welke manier en met wie jij van je nieuwe droomtuin wil genieten! Ook bespreek je samen met de tuinarchitect je wensen met betrekking tot de tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. Na het gesprek met de tuinarchitect wordt er een tuinontwerp gemaakt. Waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samen komen. Deze specialist weet precies hoe je het meest efficiënt en creatief met ruimtes om gaat. Het tuinontwerp bevat ook een plan met betrekking tot tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. De tuinarchitect presenteert je het tuinontwerp in een gesprek. Waarin je nieuwe droomtuin voor het eerst tot leven komt. In dit gesprek heb je de ruimte om je feedback te geven op het tuinontwerp. Waarna de puntjes op de ‘i’ kunnen worden gezet. Ben je tevreden met het tuinontwerp? Dan kunnen wij beginnen met het plannen van de aanleg van je droomtuin.

Neem contact op