Hovenier Nijmegen

'Onze tuinen zijn meesterwerken. We realiseren alleen het beste, dus ook bij u.'

Hoveniers in Nijmegen

Uw Tuin Hoveniers helpt je graag bij het realiseren van een nieuwe tuin. Wij werken al jaren vanuit onze loods in Malden en kennen door de jaren heen de gehele omgeving, dus ook Nijmegen. Sterker nog, een gedeelte van onze collega's komt uit Nijmegen. Samen met de input van onze klanten leggen wij onder andere in Nijmegen de mooiste groene tuinen aan. De start van een nieuwe tuin begint bij een gesprek en bezoek aan je tuin. Vanuit deze stap wordt er een ontwerp en offerte gemaakt. Bij akkoord komen wij langs om te starten met het realiseren van je nieuwe tuin. Na een periode hard werken begint voor jullie het genieten in en van je nieuwe tuin. Waarna je tuin in topconditie gehouden moet worden. Zodat jij van je tuin en het buitenzijn kan blijven genieten. Zoek jij een hovenier in Nijmegen? Dan ben je bij Uw Tuin Hoveniers uit Malden aan het juiste adres. 

Uw Tuin Hoveniers in Nijmegen

Uw Tuin Hoveniers heeft al jaren ervaring met het aanleggen van tuinen in Nijmegen. Sinds onze start in 1862 zijn onze hoveniers actief in en rondom Nijmegen. Bij het realiseren van een nieuwe tuin doorloop je globaal dezelfde stappen. Lees hieronder meer.

1. Tuinontwerp voor je tuin in Nijmegen

Wil je een frisse wind door je tuin laten waaien? De perfecte start voor deze frisse wind is een gesprek met onze tuinarchitect. In dit gesprek kun je je wensen met betrekking tot je tuin delen. Je bespreekt de stijl van je nieuwe tuin, de elementen die daarin naar voren komen en met wie jij wil genieten van je tuin. Ook bespreek je samen met de tuinarchitect je wensen met betrekking tot de tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. Met deze informatie gaat de tuinarchitect om jouw nieuwe tuin te ontwerpen. In het ontwerp komt je nieuwe tuin voor het eerst tot leven. Samen gaan wij voor jou nieuwe tuin in Nijmegen. 

2. Aanleggen van je nieuwe tuin in Nijmegen

Wanneer er een akkoord is op het ontwerp en de offerte wordt er een planning gemaakt voor het aanleggen van je nieuwe tuin. Onze hoveniers starten met het wegruimen van je bestaande tuin. Nadat je tuin is weggeruimd worden de grote materialen geplaatst. Waaronder bouwwerken, schutting, bestrating en bijvoorbeeld vlonders vallen. In de laatste fase van de tuinaanleg planten onze hoveniers al het groen. Bomen, planten en bloemen worden, indien deze in de offerte zit, volgens het beplantingsplan geplant. Je tuin is nu zo goed als af en het genieten kan beginnen. 

3. Tuinonderhoud in Nijmegen

Na het opleveren van nieuwe tuin in Nijmegen kan jij volop genieten. Het ontspannen, de lekkere koffie in de ochtend en het genieten van avondeten kan beginnen. Vergeet tijdens het genieten van je tuin het onderhouden niet. Dit maakt dat jij ervan kan blijven genieten. Zoek je een hovenier die je tuin onderhoud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag met het in topconditie houden van je tuin. 

Maak een afspraak met onze tuinarchitect

In het eerste gesprek hebben we het samen over alle wensen en ideeën met betrekking tot de tuin. We hebben het over de stijl, het gebruik en alle andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Na het gesprek wordt er een tuinontwerp gemaakt waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samenkomen. 

Klantverhalen

Wie kan er nou beter over ons vertellen dan onze klanten? Bekijk onze reviews op Hovenier Nederland. Wij zijn met een gemiddelde score van 9,2 op basis van 112 recensies meer dan trots! 

 • Familie Kunneman

  Stadstuin in Nijmegen

  Uw Tuin heeft goed geluisterd naar onze wensen en smaak en dit vertaalt naar een super ontwerp. Ondanks de kleine afmetingen hebben we verschillende zithoeken zodat er op elk moment van de dag een fijne plek is om te zitten. We wilden een tuin die past bij het rivierenlandschap en dat is gelukt. De aanleg en de nazorg zijn ook top. De tuinmannen hebben hard gewerkt en alles elke dag schoon achtergelaten. Kortom: super tevreden!   

  10

 • Moderne tuin in Nijmegen met zwembad en tuinhuis. Deze tuin is ontworpen door de tuinarchitecten van Uw Tuin Hoveniers en aangelegd door de hoveniers van Uw Tuin Hoveniers uit Malden.

  Moderne tuin in Nijmegen

  De hoveniers van UwTuin in Malden hebben de afgelopen maanden van onze tuin een "hollands Alhambra" gemaakt. Alle moeite is gedaan om aan onze wensen te voldoen, waarbij zelfs bomen uit Italië zijn gehaald. Het door een tuinarchitect bedachte concept kreeg na bestudering door Frank van UwTuin een upgrade en latere wensen, het plaatsen van 'red cedar', zorgde voor een nog mooier design en werden ook perfect uitgevoerd.9
 • Familie Bours

  Stadstuin in Nijmegen

  Na intensief ontwerptraject, waarin goed geluisterd is naar onze wensen, zijn we onder begeleiding van Frank tot een mooi eindresultaat gekomen. De medewerkers op locatie waren allemaal even klantvriendelijk en meedenkend! We zijn erg blij met het eindresultaat. Mede door weersomstandigheden liep de planning wat uit, maar als je verzekerd wil zijn van een betrouwbare partij, die ook echt met je meedenkt dan ben je hier aan t juiste adres!  

  9

 • Familie van Koolwijk

  Tuinrenovatie in Arnhem

  Begin oktober hebben wij contact gezocht met Uw Tuin uit Malden. Enkele dagen later hebben wij onze plannen voor de tuinrenovatie besproken. Aangevuld met ideeën en kennis kwam de tuinarchitect de tekening met offerte bespreken. Begin november starten en 3 weken later was het klaar. Nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en een tuinhuis. Het is prachtig geworden. Alle werkzaamheden verliepen soepel en alles werd altijd netjes achtergelaten.10
  Familie van Koolwijk
  Review van Hovenier Nederland
 • Achtertuin van design tuin op de Heilige Landstichting in Nijmegen

  Designtuin in Nijmegen

  Onze woning staat op een unieke locatie midden in de bossen, maar toch niet ver van de stad. Met de inrichting van onze tuin zochten we een goed en betrouwbaar hoveniersbedrijf wat onze wensen kon omzetten in een creatief en realistisch plan. Werkend met een strakke bouwplanning zijn de tuinwerkzaamheden gelijktijdig opgegaan. Bedankt team Uw Tuin uit Malden. Dat bestaat uit een super vriendelijke en vakkundige mensen.  

  9

 • Familie van Geffen

  Tuinontwerp van stadstuin

  In minder dan 5 dagen tijd doemde uit het niets onze mooie stadstuin op. Gewapend met een Pinterest moodboard, een schets, haast én een budget, maakten we onze eerste afspraak. Geen twee weken later, drink ik koffie op onze veranda, onder een trendy pergola. Gedurende het proces is er ruimte geweest om materiaalkeuzes te heroverwegen. We zijn gehoord, begrepen en kunnen deze hovenier zeker aanbevelen. 8
 • Familie Heezen

  Achtertuin in Malden

  We hadden al zelf een ontwerp voor onze achtertuin gemaakt, maar waar overige hoveniers zeiden dat ze het op die manier konden aanleggen, kwam UwTuin met een eigen suggesties waar we zelf niet aan gedacht hadden, maar meteen wilden. Na het tekenen van de offerte konden ze al snel beginnen en met 4 dagen hard werken door 2/3 man, kunnen we er nu volop van genieten. Geen spijt van!  

  9

Je tuin laten ontwerpen en aanleggen door Uw Tuin

Wil je graag een nieuwe tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen en samen met vrienden, familie, vrienden, collega’s of klanten dagelijks van kunt genieten? Dan ben je bij Uw Tuin aan het juiste adres.

Van ons kun je een creatief tuinontwerp, een professionele tuinaanleg en tuinonderhoud verwachten. Dit doen wij met een gepassioneerd team met tuinontwerpers en hoveniers. En natuurlijk de input van jou.

Wij hebben sinds 1862 de missie om Nederland groener te maken. Deze missie maken wij waar door met passie voor groen en het hoveniers vak groene droomtuinen te realiseren. Wij zijn er voor particulieren en bedrijven in de Nijmegen, Malden, Arnhem en omstreken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen jouw tuin kunnen veranderen tot een oase van groen geluk.

Veelgestelde vragen

1Wat is de beste periode om een tuin aan te leggen?
Om in het begin van het voorjaar te kunnen genieten van je tuin kun je het beste ruim daarvoor beginnen met het aanleggen van je tuin. Zo kunnen alle planten aantrekken en tot bloei komen. Dit maakt dat beste periode om een tuin aan te leggen de herfst is. In deze periode liggen de sapstromen van de planten stil, is grond warm genoeg om beplanting in te zetten en dit is precies in de periode waarin de nachtvorst in november zijn intrede doet. Waardoor planten in het volgende seizoen beter aan slaan. Daarnaast heb je in najaar net de zomer achter de rug en heb je een helder beeld van hoe jij je nieuwe tuin wil vormgeven en welke elementen voor jouw tuin van belang zijn. Zodat je er in het komende seizoen maximaal van kunt genieten. Zo kun je samen met de tuinarchitect een tuinontwerp maken dat perfect aansluit op je wensen. Waarna wordt bepaald hoe de aanleg wordt aangepakt. Ook neem je hierin mee hoe je tuin onderhouden kan worden. Neem contact op met Uw Tuin Hoveniers voor een oriënterend gesprek en zet de eerste stappen richting een nieuwe groene tuin.
2Waar leggen jullie tuinen aan?
Uw Tuin Hoveniers is opgericht in Cuijk en momenteel werkzaam vanuit Malden. Wij zijn naast Cuijk en Malden ook actief in Nijmegen, Arnhem, Beuningen, Molenhoek, Mook, Huissen, Beneden – Leeuwen, Gendt, Groesbeek, Elst en Lent. Woon je ergens anders? Wij zijn voornamelijk actief binnen een straal van 30km vanuit Malden. Woon je verder? Neem dan contact op, dan bespreken wij de mogelijkheden met elkaar.
3Hoeveel tijd kost het om een tuin aan te leggen?
De duur van het aanleggen van een tuin verschilt per tuin. Factoren die je hierbij moet meenemen zijn de grootte van de tuin, de complexiteit van de aanleg van de tuin en de periode van het jaar. De drukste periode bij Uw Tuin Hoveniers is van april tot en met juli. In deze periode duurt het aanleggen van een tuin vaak langer dan in de andere maanden. Dit komt omdat wij dan meerdere project hebben lopen. Afhankelijk van bovenstaande factoren kost het aanleggen van een tuin 1 week tot 6 maanden.
4Draagt een tuin bij aan de waarde van mijn huis?
Ja, vaak wordt een huis met tuin meer waard dan andersom! Dit komt omdat het oppervlak van een perceel met tuin groter is, als volgt wordt er meer voor betaald. Wanneer de tuin er goed en verzorgd bij ligt schatten anderen de waarde van het huis vaak hoger in. Uiteraard is niet iedereen opzoek naar een huis met een grote tuin. Echter draagt een tuin dus bij aan de waarde van uw huis! Belangrijke factoren daarin, zijn de grootte van de tuin, de ligging, de inrichting, een verzorgde uitstraling en de mate van privacy. Deze aspecten dragen onder andere meer aan de waarde van uw huis. Uw Tuin verzorgt tuinaanleg in Nijmegen en omgeving op maat!
5Waarom een tuinontwerp laten maken?
Een tuinontwerp biedt handvaten voor de aanleg van jouw nieuwe droomtuin. Het maken van een tuinontwerp zorgt ervoor dat je nadenkt over de wensen die je hebt en hoe je dit vertaalt naar de tuin. Zo krijg jij en de hoveniers die aan de slag gaan in de tuin een helder beeld van het tuinplan. Het ontwerpen van een tuin kent 3 fases bij Uw Tuin Hoveniers. De eerste fase is het adviesgesprek met de tuinarchitect. In het adviesgesprek met de tuinarchitect bespreek je de wensen en tuin ideeën die je hebt met betrekking tot je nieuwe tuin. Met als belangrijkste vraag “Hoe ziet je droomtuin eruit?”. Natuurlijk bespreken wij ook de sfeer en materialen je graag terugziet in je tuin en op welke manier en met wie jij van je nieuwe droomtuin wil genieten! Ook bespreek je samen met de tuinarchitect je wensen met betrekking tot de tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. Na het gesprek met de tuinarchitect wordt er een tuinontwerp gemaakt. Waar al je wensen en de expertise van de tuinarchitect samen komen. Deze specialist weet precies hoe je het meest efficiënt en creatief met ruimtes om gaat. Het tuinontwerp bevat ook een plan met betrekking tot tuinverlichting, beplanting, beregening en materiaalkeuze. De tuinarchitect presenteert je het tuinontwerp in een gesprek. Waarin je nieuwe droomtuin voor het eerst tot leven komt. In dit gesprek heb je de ruimte om je feedback te geven op het tuinontwerp. Waarna de puntjes op de ‘i’ kunnen worden gezet. Ben je tevreden met het tuinontwerp? Dan kunnen wij beginnen met het plannen van de aanleg van je droomtuin.

Tuinadvies aanvraag